Selecteer een pagina

Over het atelier

Atelier Le Monde

De kunstenares en haar palet

Over mij

Biografie

Geinspireerd en aangemoedigd door mensen om haar heen heeft Loes zich zelf het Tekenen en schilderen aangeleerd. Haar eerste schilderij is dan ook een olieverf schilderij, realistisch, een balletschoen. Daarna heeft ze een studie Handvaardigheid , Textiele Werkvormen, Tekenen en Schilderen gedaan. Door deze combinatie van verschillende richtingen heeft zij een brede interesse en achtergrond ontwikkeld die zich uit in haar vroege en huidige werk. De verschillende materialen en technieken die zij heeft geleerd dienen nu als basis voor haar huidige werkzaamheden. Hierdoor heeft zij zich ontwikkeld tot een multidisciplinair kunstenaar.

Na haar opleiding heeft Loes een aantal jaren als Free Lancer, thema vormgever ook muurschilderingen gemaakt in Nederland en diverse landen in Europa.

Haar huidige werkzaamheden bestaan momenteel uit kunstlessen geven aan volwassenen en kinderen en hetzelfde enthousiasme mee te geven als toen zij voor het eerst een schilderij maakte.  Daarnaast werkt ze  in opdracht zoals portretten, abstract werk . Maar ook projecten zoals het tekenen van een achtergrond decor voor een Revue en kostuums schilderen voor een kindervoorstelling.

Loes schildert niet alleen maar tekent,boetseert, maakt draadwerk en illustreert ook graag met potlood , fineliners, pastelkrijt. Er is altijd wel iets te tekenen.

Een project waar ze aan werkt is het vormen van 3-d draadfiguren een onderzoek naar beweging, licht en schaduw. Geinspireerd door Wayang Golek en Calder. East meet West.

Ondanks verschillende disciplines geniet abstract werk nu haar voorkeur.

Het ontstaan van haar schilderijen is een proces geworden dat zich vormt door middel van o.a. gelaagdheid, schrapen, weghalen, veranderen en/of toevoegen van verschillende materialen.

In haar huidige abstracte werk komen de kleuren groen, blauw en koper steeds terug. Het is een interactie tussen haar gevoel, kleuren , materiaal, contrast, vorm, licht , donker, verhouding of compositie. compositie. Deze interactie legt ze vast in haar schilderijen.

Haar inspiratiebron is haar omgeving, de mens om haar heen, de natuur en  de stad.

Mijn passie

Dit is waar mijn passie en liefde voor kunst vandaan komt

Mijn passie en liefde voor kunst komt uit mijn alle daagse omgeving die ik zie en beleef. Van een eenvoudige schelp die blinkt op het strand, de eerste lentebloem of het afvallige herfstblad.

Vrij werk

Portretten

Abstract

Wandschilderingen

Je kunt geen afbeeldingen opslaan.