Selecteer een pagina

Over het atelier

Atelier Le Monde

De kunstenares en haar palet

Over mij

Biografie

Loes woont en werkt in Rotterdam. Ze heeft Textiele werkvormen, Handvaardigheid Tekenen en Schilderen gestudeerd op de lerarenopleiding en een jaar de Kunstacademie gevolgd. Door de combinatie van deze verschillende richtingen heeft zij een brede interesse en achtergrond ontwikkeld die zich uit in haar vroege en huidige werk. De verschillende materialen en technieken die zij heeft geleerd dienen nu als basis voor haar huidige werkzaamheden. Hierdoor heeft zij zich ontwikkeld tot een multidisciplinair kunstenaar.

Na haar opleiding heeft Loes een aantal jaren als Free Lancer, thema vormgever ook muurschilderingen gemaakt in Nederland en diverse landen in Europa.

Haar huidige werkzaamheden bestaan momenteel uit kunstlessen geven aan volwassenen en kinderen , werk in opdracht zoals portretten, abstract werk en andere kunstwerken etc. Een project waar ze aan werkt is het vormen van draadfiguren zowel abstract als realistisch, het onderzoek naar beweging en schaduwwerking.

Ondanks verschillende disciplines geniet abstract werk haar voorkeur, hierin kan zij zich helemaal kwijt. Het ontstaan van haar schilderijen is een proces geworden dat zich vormt door middel van o.a. dripping, gelaagdheid, schrapen, weghalen, veranderen en/of toevoegen.

In haar huidige abstracte werk komen de kleuren groen, blauw en koper steeds terug. Het is een interactie tussen haar gevoel, kleuren , materiaal, contrast, vorm en/of compositie. Deze interactie legt ze vast in haar schilderijen.

Haar inspiratiebron is haar omgeving, de mens om haar heen, de natuur en  de stad.

Mijn passie

Dit is waar mijn passie en liefde voor kunst vandaan komt

Mijn passie en liefde voor kunst komt uit mijn alle daagse omgeving die ik zie en beleef. Van een eenvoudige schelp die blinkt op het strand, de eerste lentebloem of het afvallige herfstblad.

Vrij werk

Portretten

Abstract

Wandschilderingen

Je kunt geen afbeeldingen opslaan.